Το concept που ξεχάσαμε: Ferrari Mythos

Το concept που ξεχάσαμε: Ferrari Mythos

910
0
SHARE

Όνομα: Ferrari Mythos

Έκανε ντεμπούτο: Το 1989 στο Tokyo Motor Show

Χαρακτηριστικά: Βασίζεται στην Testarossa, κινητήρας 4,9 λίτρων, 12 κυλίνδρων, με ισχύ 390 ίππους, χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, βάρος 1,252 κιλά, 0-100 km/h σε 6,2 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 290 km/h.

Γιατί το θυμάμαι τώρα: Είναι μια Testarossa speedster με ένα σχέδιο που είναι εντυπωσιακό ακόμη και σήμερα.

Η Ferrari έχει μια ιστορία γεμάτη ενδιαφέροντα concept, αλλά για κάποιο λόγο η Mythos ποτέ δεν απογειώθηκε από άποψη δημοτικότητας. Όπως η Testarossa στην οποία βασίστηκε, η σπάνια Ferrari μπορεί σας θυμίζει κάτι από το video game «Test Drive III».

H Mythos είχε ένα εντελώς διαφορετικό αμάξωμα από σύνθετα υλικά, χωρίς οροφή και παράθυρα. Σε σύγκριση με την Testarossa, το concept που παρουσιάστηκε αρχικά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 1989, ήταν φαρδύτερο, μικρότερο και χαμηλότερο.

Το φουτουριστικό σώμα είχε μια μακριά εμπρόσθια προεξοχή, μεγάλους πλευρικούς αεραγωγούς και πίσω spoiler. Το τελευταίο είχε τη δυνατότητα να αυξάνεται αυτόματα κατά 30 εκατοστά και να περιστρέφεται κατά 12 μοίρες για να αυξήσει την πίεση σε κάθε περίπτωση που είναι απαραίτητο. Είχε ζάντες αλουμινίου με κρυφές βίδες και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί, κάποιος πλήρωσε μια περιουσία για να την αγοράσει.

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον σουλτάνο του Μπρουνέι, γνωστός για την εκπληκτική συλλογή αυτοκινήτων. Ζήτησε από τη Ferrari να κατασκευάσει δύο, μία σε κόκκινο χρώμα και η άλλη σε μπλε.
Comments

comments

SHARE