Είναι ικανό το Tesla Roadster να κάνει τα 0-96 km/h σε 1,9 δευτερόλεπτα;

653
0
SHARE

Ο αγώνας για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο καλά κρατεί τους τελευταίους μήνες. Πρώτα είδαμε το Dodge Demon, έπειτα ήρθε η Hennessey Venom F5 και τέλος η δεύτερη γενιά Tesla Roadster. Με αυτά τα πολύ γρήγορα αυτοκίνητα στο μυαλό μας, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε αν μπορούν πραγματικά να είναι τόσο γρήγορα και που είναι τα όρια τους.

Όταν αναρωτιόμαστε αυτά, βλέπουμε πάντα το κανάλι Engineering Explained στο YouTube για βοήθεια. Και ευτυχώς, υπάρχει ένα νέο βίντεο, το οποίο λέει πόσο γρήγορο είναι το νέο Tesla Roadster.

Αλλά προτού δείτε το παραπάνω βίντεο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σας πούμε είναι ότι όλοι οι αριθμοί για το Roadster εξακολουθούν να βρίσκονται μόνο στα χαρτιά. Δεν υπάρχει αυτοκίνητο παραγωγής που να κάνει τα 0-96 km/h σε 1,9 δευτερόλεπτα και δεν θα υπάρξει μέχρι το 2020.

Τι γίνεται τα 10.000 Nm ροπής; Σύμφωνα με το βίντεο, ουσιαστικά δεν σημαίνει τίποτα μέχρι να ξέρουμε πόση ιπποδύναμη έχει το αυτοκίνητο. Ναι, θα έχει πολλή ροπή, αλλά μήπως ο αριθμός είναι λίγο υπερβολικός;

H Tesla αναφέρει ότι το νέο Roadster πρόκειται να είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Είναι μια τολμηρή δήλωση που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σύμφωνα με την Engineering Explained, τα ελαστικά πρέπει να βελτιωθούν στις υπερβολικές ταχύτητες που αναπτύσσει το νέο Roadster.Comments

comments

SHARE

LEAVE A REPLY

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.