Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2017: Δείτε live την παρουσίαση του Project One της Mercedes-AMG

340
1
SHARE

Είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στη Formula 1, το νέο Project One της Mercedes-AMG θα κάνει ντεμπούτο σε λίγες ώρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017.

Το τελευταίο πολύ γρήγορο επιβατικό αυτοκίνητο της Mercedes ήταν η SLS Black Series πριν από αρκετά χρόνια, όταν τα αυτοκίνητα της εταιρείας εξακολουθούσαν να ονομάζονται Mercedes-Benz. Το εντυπωσιακό Project One είναι όμως κάτι περισσότερο από απλός διάδοχος.

Στην καρδιά του Project One είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V6, 1.6 λίτρων, προσαρμοσμένος από τον συναρπαστικό κόσμο της F1 ειδικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Η μηχανή καύσης είναι ένα μέρος της ιστορίας, καθώς η Mercedes-AMG ανακοίνωσε ότι το μοντέλο θα διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με συνδυασμένη ισχύ που υπερβαίνει τους 1.000 ίππους. Από τις λίγες λεπτομέρειες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε ότι θα είναι τετρακίνητο και η τελική του ταχύτητα θα ξεπεράσει τα 350 km/h.

Θα υπάρχουν συνολικά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, με τους μισούς να είναι υπεύθυνοι για την τροφοδοσία των μπροστινών τροχών, παρέχοντας συνδυαστικά 322 ίππους. Μια καθαρή ηλεκτρική αυτονομία 26 χιλιομέτρων αναμένεται, χάρη στο πακέτο μπαταριών που χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψελών ιόντων λιθίου που προέρχεται από την F1.

275 άτομα έχουν υπογράψει για να διεκδικήσουν το Project One και θα πρέπει να περιμένουν υπομονετικά να το παραλάβουν, καθώς η Mercedes-AMG θα κάνει μόνο ένα αυτοκίνητο την ημέρα και η παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου έτους.Comments

comments

1 ΣΧΟΛΙΟ