Η αποκλειστική συνέντευξη του Σταμάτη Κατσίμη στο automotors.gr

Η αποκλειστική συνέντευξη του Σταμάτη Κατσίμη στο automotors.gr

2894
0
SHARE

O Σταμάτης Κατσίμης, ένας από τους πιο γνωστούς οδηγούς αγώνων με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μιλά αποκλειστικά στο automotors.gr. O Σταμάτης Κατσίμης έχει πολλές συμμετοχές και μετάλλια στην Formula 3, στο Πρωτάθλημα της Superleague Formula με την ομάδα του Ολυμπιακού, στο Πρωτάθλημα Formula Renault της Ιταλίας, στο Πρωτάθλημα Πρωτοτύπων Αγγλίας και σε άλλα πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Ο Έλληνας οδηγός και έχει πάρει επίσης πολλούς τίτλους σε αγώνες αναβάσεων στη χώρα μας.

Διαβάστε την συνέντευξη:

Σταμάτη πες μας πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες;

Στην ηλικία των 9 ετών με καρτ junior.

Πάρα πολλά νέα παιδιά που είναι fan σου θέλουν να γίνουν οδηγοί αγώνων, τι θα τους έλεγες; Πώς να ξεκινήσουν; Τι εφόδια πρέπει να έχουν;

Σίγουρα από το καρτ, την μεγαλύτερη σχολή. Υπομονή, αυτοσυγκέντρωση και πολύ δουλειά.

Μπορεί κάποιος στην Ελλάδα να ασχοληθεί επαγγελματικά με τους  αγώνες ή πρέπει να κάνει και άλλη δουλειά για να συντηρηθεί;

Κατά συντριπτική πλειοψηφία οι Έλληνες οδηγοί δεν είναι επαγγελματίες, οπότε η ύπαρξη άλλης δουλειάς είναι απαραίτητη.
Υπάρχει στήριξη από την πολιτεία στους οδηγούς αγώνων;

Καμία δυστυχώς, μόνο ιδιωτικές προσπάθειες.

Πως επηρέασε η κρίση το άθλημα;

Οι συμμέτοχες στους ελληνικούς αγώνες είναι μειωμένες, αλλά οι οδηγοί δείχνουν ενδιαφέρον σε ιδιαίτερες προσπάθειες οργανωτών-λεσχών.

Γιατί είναι τόσο μπροστά οι ξένοι οδηγοί αγώνων από τους Έλληνες; Που υστερούμε και δεν υπάρχει τόσα χρόνια ένας Έλληνας στην F1;

Δεν είναι καθόλου μπροστά, απλά έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίζονται και να βρίσκονται σε πίστες πολύ συχνότερα από τους Έλληνες οδηγούς.

Έχει παιδεία ο Έλληνας οδηγός;

Ο Έλληνας οδηγός αγώνων έχει και αποκτά περισσότερη τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Έλληνας καθημερινός οδηγός έχει παρά πολλά να μάθει ακόμα.

Τι θα πρόσφερε μια πίστα F1 στην Ελλάδα στους οδηγούς αγώνων;

Ότι ακριβώς σημαίνει. Καταρχήν μια πραγματική πιστά αγώνων και στη συνέχεια δημιουργία κουλτούρας για αγώνες πίστας.

Stamatis
Stamatis Katsimis

To σχόλιο σου για το Ακρόπολις και το πρωτάθλημα F1 φέτος;

Πολλές σημαντικές έξοδοι πολύ νωρίς μάλιστα και η μη συμμέτοχη του Loeb. Ο Robert Kubica ήταν μια ευχάριστη έκπληξη καθώς είναι και φίλος από παλιά. Η F1 είναι εντυπωσιακή όπως πάντα, αλλά χρειαζόμαστε άλλο πρωταθλητή για φέτος.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου οδηγός και γιατί;

Raikkonen χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι φαινόμενο και αν δούλευε στο 50% του Schumacher θα βλέπαμε την πραγματική του αξία.

Τι αυτοκίνητο οδηγείς στην καθημερινή σου ζωή;

Smart για τις καθημερινές, Porsche για βόλτα.

Ποια ήταν η καλύτερη αγωνιστική σου χρόνια μέχρι τώρα;

Αναμφισβήτητα το 2002 στην Ιταλική Formula Renault. Το επίπεδο του ανταγωνισμού με έκανε τον οδηγό που είμαι όλα αυτά τα χρόνια.

Που αγωνίζεσαι αυτή την περίοδο;

Για φέτος θα πάω στην Πάτρα στο Pick, και θα κάνω κάποιες αναβάσεις με το Audi A4 STW της αγωνιστικής ομάδας των αδελφών Καμπύλη.

Μίλησε μας για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης που κάνεις στο VRT Formula Club.

Η συνεργασία μου με το VRT είναι πολυδιάστατη. Ασχολούμαι με το setup για κάθε πίστα, κάνω τα σεμινάρια και γενικά είμαι το πρόσωπο του πραγματικού αθλητή της εταιρίας προς τα ΜΜΕ. Είναι ένας πολύ ενδιαφέρον χώρος που δίνει ευχαρίστηση και ευκαιρίες μοναδικές για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στα σεμινάρια μιλάμε για την κάθε πίστα και συζητάμε το τι μπορεί να κάνει κάποιος καλύτερα σε θέματα οδηγικά για να βελτιωθεί στην πίστα.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.