Το νέο TVR Griffith αποκαλύπτεται (βίντεο)

216
0
SHARE

2006. Ήταν η χρονιά που η TVR έπαυσε την παραγωγή και εισήλθε σε μια σκοτεινή εποχή. Το 2013, η βρετανική εταιρία σπορ αυτοκινήτων αναβίωσε υπό νέα ιδιοκτησία, με τον Les Edgar στο τιμόνι και υπεύθυνο για την αναζωογόνηση της μάρκας από τη στάχτη της.

Μετά από χρόνια εργασίας, η εταιρεία είναι περήφανη που αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο της αυτοκίνητο, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν, φέρνοντας πίσω το Griffith, που κατασκευάστηκε μεταξύ 1991 και 2002.

Βασισμένο σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, που εκμεταλλεύεται την αρχιτεκτονική iStream του Gordon Murray, το διθέσιο κουπέ διαθέτει σώμα από ανθρακονήματα και αντλεί έμπνευση από το παρελθόν, αλλά με μια σύγχρονη μορφή. Μερικοί άνθρωποι δήλωσαν ότι έχει ομοιότητα με το Toyota FT-1, αλλά πιστεύουμε ότι είναι απλώς μια σύμπτωση.

Στην καρδιά του αναγεννημένου Griffith υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V8 5.0 λίτρων, που υπάρχει στο Ford Mustang GT, αλλά τροποποιήθηκε από την Cosworth για να παράγει 500 ίππους. Συνδέεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Το διθέσιο κουπέ επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 322 km/h.

Τα 1.250 κιλά του διανέμονται τέλεια 50:50 μπροστά/πίσω, ενώ το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4.314 μέτρα, το πλάτος του 1.85 μέτρα και το ύψος του 1.24 μέτρα. Είναι ουσιαστικά μικρότερο από μια Porsche 911.

Δεδομένου ότι ένα σύγχρονο TVR πρέπει να πληρεί τους αυστηρότερους κανονισμούς, το νέο Griffith διαθέτει ABS, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και αερόσακους.

Η παραγωγή του TVR θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2018 και η αρχική παρτίδα των 500 μονάδων θα ονομαστεί «Launch Edition». Τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη προπωληθεί για £ 90.000.
Comments

comments

SHARE