Στο γκαράζ του Jay Leno το Hispano Suiza, το όχημα με κινητήρα αεροσκάφους!

239
0
SHARE

Όπως θα έχετε καταλάβει, ο Jay Leno δεν διαλέγει τα αυτοκίνητα που φιλοξενεί στο γκαράζ του, καθώς έχουμε δει τα πάντα, από σπάνια οχήματα του 20ου αιώνα, μέχρι τη McLaren F1 της δεκαετίας του 1990 και τα σημερινά hypercars.

Ένα ιδιαίτερο όχημα του προηγούμενου αιώνα, από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι το Hispano-Suiza του 1915, με κινητήρα αεροσκάφους, που είναι τοποθετημένος κάτω από το μακρύ καπό του.

Το σασί του βρέθηκε στην Αυστραλία θαμμένο στην άμμο. Ο Jay και η ομάδα του αφαίρεσαν το κιβώτιο ταχυτήτων από ένα λεωφορείο του 1919 και τη μετάδοση από ένα φορτηγό απορριμμάτων. Το αυτοκίνητο διαθέτει φρένα με αλυσίδα και ένα φίλτρο λαδιού μεγέθους ενός πυροσβεστήρα. Όλα συνδυάζονται τέλεια με το γιγαντιαίο κινητήρα.

Ο κινητήρας του είναι V8, χωρητικότητας 18.5 λίτρων, απόδοσης 300 ίππων και χρησιμοποιήθηκε στα αεροσκάφη του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Jay αγόρασε το σπάνιο αυτοκίνητο σε μια δημοπρασία στο Pebble Beach τη δεκαετία του 1980. Μετά από αυτό, ο παρουσιαστής και οι ταλαντούχοι μηχανικοί του έδωσαν ζωή.

Κάθε φορά που ο Jay παρουσιάζει ένα από τα δικά του αυτοκίνητα, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από ιστορία και να δείτε πόσο υπερήφανος νιώθει που αυτό που μας δείχνει είναι δικό του.Comments

comments