Το Top Gear συγκρίνει την Porsche 911 GT3 Touring με την 911 Carrera T

717
1
SHARE

Τα τελευταία χρόνια, η Porsche έκανε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Αντί να επικεντρώνεται αποκλειστικά στα μοντέλα GT, που κάνουν τους ταχύτερους γύρους, κυκλοφόρησε ειδικές εκδόσεις. Πρώτα ήρθε η Cayman GT4, στη συνέχεια η 911 R και τέλος η GT3, με το παραδοσιακό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Πρόσφατα, η Γερμανική εταιρία κυκλοφόρησε όχι ένα, αλλά δύο παρόμοια μοντέλα από τη σειρά 911, την 911 GT3 Touring και την 911 Carrera T.

Το GT3 Touring προστέθηκε φέτος και δεν απειλεί σε καμιά περίπτωση την GT3. Υπάρχει για οδηγούς που επικεντρώνονται περισσότερο στην απόλαυση της οδήγησης από το να ξεπερνούν τα μερικά δέκατα του δευτερολέπτου. Μία σημαντική διαφορά από την GT3 είναι ότι δεν υπάρχει η μεγάλη πίσω πτέρυγα και η Touring διαθέτει μόνο χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Ο κινητήρας φυσικά δεν αλλάζει, παραμένει ο ατμοσφαιρικός 4.0 λίτρων με τους 500 ίππους.

Από την άλλη πλευρά, το 911 Carrera T φέρει το ίδιο όνομα με το κλασσικό μοντέλο από τη δεκαετία του ’60. Η σημερινή Carrera T είναι μια ελαφρύτερη εκδοχή της 911. Για να επιτευχθεί η απώλεια βάρους, η T πετάει τα πίσω καθίσματα, έχει λιγότερη ηχομόνωση και ακόμη λεπτότερο πίσω γυαλί. Το ραδιόφωνο και η πλοήγηση είναι στάνταρ και η επαναφορά τους είναι δυνατή ως επιλογή χωρίς κόστος. Η Carrera T έρχεται με χαμηλό ύψος, μηχανικό διαφορικό και σπορ εξάτμιση. Ακόμη και με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 3.0 λίτρων της Carrera, οι χρόνοι επιτάχυνσης είναι πιο γρήγοροι λόγω του μικρού βάρους της.Comments

comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

LEAVE A REPLY

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.